Jag lagade linsgryta för första gången i mitt liv idag. Den blev så god så jag tänkte ta och dela med mig av receptet!
Du behöver:
Två morötter, en bit kålrot, en bit palsternacka, en lök, tre vitlöksklyftor, 200gram röda linser, basilika, två tärningar grönsaksbuljong, tomatkross, creme fraiche.
Börja med att riva rotfrukterna. Hacka löken och vitlöken. Skölj linserna. Fräs allting i olja, tillsätt sedan en burk tomatkross, vatten så allt täcks samt buljongtärningarna. Låt puttra i ca. 15 minuter.
Hacka basilika och släng i grytan. Smaka av, salta, peppra. Klart! Servera med en klick creme fraiche. Gott.
Jag åt min gryta med superenkla bruchettan: Ta två skivor franskbröd, pensla in dem i olja, salta och peppra. Släng på lite oliver och in i ugnen på 200grader i några minuter, de blir härligt frasiga.
3 comments:
Jag gjorde det här i dag! Det var verkligen gott, tack för receptet.
Helen - ja visst är det gott!! Jag är ofta skeptisk när det gäller vegetarisk mat, men den här grytan var verkligen super. Det bästa är att den är nästan ännu godare nästa dag (vilket är bra när man är bara två personer och inte äter allt på en gång). Perfekt alltså!
ja laga dehär o de blev gått!
tack fö receptet :)
-Lina
Post a Comment